biografie

akimajwillemsakim a.j. willems (Turnhout, 1974) is een Belgische, Nederlandstalige dichter/schrijver, beeldend kunstenaar, poëziepromotor en bibliofiel. Hij woont in Sint-Pieters-Rode en is organisator en programmator van het poëziefestival Poëzie in de Oude Pastorie en de Nacht van de Turnhoutse Poëzie.

In mei 2019 verscheen bij uitgeverij Vrijdag zijn officiële poëziedebuut op de rand van het zwijgen; eerder verschenen enkele chapbooks en bibliofiele poëzie-uitgaven in eigen beheer.

Zijn werk werd vertaald in het Frans, Engels, Duits en Spaans en gepubliceerd in vooraanstaande literaire tijdschriften in België, Nederland, USA, Oostenrijk, Spanje, Argentinië, Mexico, Venezuela en Nieuw-Zeeland.

akim a.j. willems stond in 2015 in de top honderd van de Turing-gedichtenwedstrijd en won in 2016 de Poemtata-poëzieprijs. Hij maakte deel uit van het losse samenwerkingsverband “10 op de Schaal van Dichter” dat in mei 2015 onder die naam een cd met poëzie uitbracht. In datzelfde jaar maakte hij, in samenwerking met cineast, componist en multi-instrumentalist kerkov/Alexander Kerkhof, de poëziekortfilm “Lucide droom”. De soundtrack daarvan – muziek van kerkov op een tekst van akim a.j. willems – verscheen in 2017 op de LP “Gruzelementen”. Sinds 2016 treedt hij, als zijn alter ego Detlev S. Steiner, regelmatig aan in het Poëziebordeel.

Tussen 2012 en 2014 was akim a.j. willems de officiële stadsdichter van Bornem; dat beschouwt hij als een ijdele jeugdzonde die hem vergeven moet worden.

Advertentie