UITVERKOCHT: een renner is een dichter, frank (bibliofiele uitgave op slechts 8 exemplaren)

Kort samengevat:
* akim a.j. willems schreef een cyclus van 8 gedichten voor het herdenkingsboek ‘VDB forever’ (Uitgeverij Lannoo; oktober 2019) naar aanleiding van de tiende verjaardag van het overlijden van wielrenner Frank Vandenbroucke.
* De cyclus is nu beschikbaar in een bibliofiele uitgave – inclusief originele linogravures van de hand van akim a.j. willems – op slechts 8 genummerde en gesigneerde exemplaren.
* Kostprijs: 25 euro + verzendingskosten
* Bestellen kan via info@akimwillems.be

eenrenneriseendichterfrank01

De uitgebreide informatie:
* In oktober 2019 verschijnt bij uitgeverij Lannoo “VDB forever”, een herdenkingsboek naar aanleiding van de tiende verjaardag van het overlijden van de Belgische wielrenner Frank Vandenbroucke – ook wel gekend als “VDB’ (niet te verwarren met de ex-premier van België die onder hetzelfde acroniem gekend was).

Aan vierendertig – de leeftijd waarop VDB stierf – kunstenaars en evenveel schrijvers werd gevraagd om een bijdrage voor dat boek te leveren n zich daarbij te laten inspireren door een jaar uit het leven van VDB.

akim a.j. willems ging aan de slag met het jaar 1999. Het jaar waarin VDB, onder andere, op legendarische wijze Luik-Bastenaken-Luik wint, met rood, wit of blauw haar aan de start van wedstrijden verschijnt, voor het eerst naar het slaapmiddel Stilnoct grijpt en zo de kiemen voor zijn latere verslaving aan verdovende middelen zaait, zijn vrouw en pasgeboren kind achterlaat – op de vlucht voor de (te hoge) druk die op zijn psychisch fragiele schouders rust – zich vervolgens, tijdens de Vuelta, smoorverliefd in de armen van een Italiaanse schone gooit, opgepakt wordt in een dopingzaak (maar later onschuldig bevonden zal worden), het wereldkampioenschap – na een zware valpartij – niet wint, maar wel met gebroken polsen uitrijdt, enzovoorts en zo verder.

Het eindresultaat is deze gedichtencyclus van acht gedichten – met als titel “een renner is een dichter, frank” – die elke acht versregels tellen en die op slechts 8 bibliofiele exemplaren – inclusief originele linogravures van de hand van de auteur – uitgegeven wordt in eigen beheer.

* “een renner is een dichter, frank” is 14,8 x 21 centimeter groot, telt 16 pagina’s, werd met de hand genaaid en is beschikbaar met een oranje, grijze, blauwe of zwarte (zachte) kaft.

* Ieder exemplaar heeft een portret van VDB op de voorkant en een klein portret van de auteur op de binnenkant van de achterflap. Deze linogravures werden door de auteur gesneden en gedrukt in het atelier van Rita Jeltsch in Mechelen.

* Bij ieder exemplaar is een losbladige linogravure met het VDB-portret op wit papier toegevoegd.

* Het binnenwerk van “een renner is een dichter, frank” werd gedrukt op vergé Rössler (100 g/m²) op de BS&E-printer.

* Kostprijs: 25 euro + verzendingskosten

* Bestellen kan via info@akimwillems.be

eenrennerdubbel

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s