vinyl

.

TITEL: Gruzelementen
Artiest: Kerkov
FORMAAT: 12 inch / 33 rpm
LABEL: Feathers on Wings
JAAR: 2017
WAT: Enkele jaren voor het verschijnen van deze lp stortte de wereld van Alexander Kerkhof / kerkov in toen zijn dochtertje Lena overleed. “Gruzelementen” is de neerslag van een lang en moeilijk rouwproces waarbij de muzikant troost putte uit zijn muziek. Kerkhofs liefde voor film en filmmuziek klinkt duidelijk door in de soundtrack van zijn eigen leven. Tracks als “The Big Combo” of het titelnummer bevatten echo’s van de scores van John Carpenter of van horrorfilms uit de jaren ’80. “Ephemeral” of “De Zeer Schone Uren” leunen eerder aan bij het neo-klassieke en filmische werk van Wim Mertens of Max Richter. Naast deze instrumentale nummers bevat “Gruzelementen” nog drie vocale songs. Alexander Kerkhof speelt zelf gitaar, bas, contrabas, drums, percussie, ebow, piano, synthesizer en sampler op het album. Verder hoor je zang van Dick Dobbelaere (“Heartbeat” en “Rain”) en een gedicht/de stem van dichter akim a.j. willems (“Lucide droom”). “Gruzelementen” is een tocht van herrie naar rust in 10 songs.

TITEL: akim a.j. willems live
FORMAAT: 7 inch / 45 rpm
LABEL: eigen beheer
JAAR: 2015
WAT: “akim a.j. willems live” werd geperst op slechts 5 exemplaren die ieder van een unieke, zelfgemaakte hoes werden voorzien.
KANT A: “regen op m’n voorruit” – een gedicht dat leentjebuur speelt bij Tom Waits – werd opgenomen in Huiskamer Ernest in Gent op 1 juli 2013. akim a.j. willems (tekst & stem) werd voor de gelegenheid begeleid door de Ernest Living Live Band: Christophe Claeys (drums), Simon Casier (bas), Janco Beckers (gitaar) en Thomas Mortier (piano). De productie was in handen van Pieter Portier en Pieter Dewulf.
KANT B: bootleg-opname van de gedichten “Ik knoop”, “Sterven doen we later wel” en “Grafdelver” die akim a.j. willems op 29 januari 2014, begeleid door een pianist uit het publiek wiens naam helaas in de vergetelheid raakte, bracht in café Monk in Brussel.

Advertentie